måndag 16 januari 2012

Vinden har vänt!Så skönt, äntligen börjar jag och nya symaskinen bli kompisar! Jag behöver öva ett tag till innan det blir perfekt, men nu syr den som jag vill så då finns alla förutsättningar för att det ska bli bättre. Har börjat sy på några olika saker men skulle behöva sprätta för att rätta till innan jag kan sy klart dem. Så nästa utmaning är att lära mig sprätta bort sömmen på ett bra sätt. 

Något jag lyckades få helt klart igår var de här byxorna. Har länge varit väldigt sugen på att sy byxor med fickor och stickningar, men tänkt att jag väntar tills jag har min nya symaskin. Så nu när det äntligen började gå bra med den var jag bara tvungen att slå till och sy ett par byxor till R. Använde mitt vanliga byxmönster med tillägg för fickor. Tycker de blev fantastiskt fina! Blev så ivrig att se dem på att jag inte hann fota innan de fick hänga med till förskolan. Måste nog sy minst ett par till och känns det inte tillräckligt kanske det kan bli någon för butiken!

Mönster: Eget, långsmala muddbyxor i strl 86. 

Material: Turkos velour från JNY, blå klöver från Liandlo, röd interlock till kantband och turkos mudd från JNY. 

2 kommentarer:

  1. Supersnygga, helt i min smak! Kul att det börjar gå bättre! själv känner jag mig lite sy-oinspirerad. Men det vänder nog snart :)

    SvaraRadera
  2. Vilka fina färger!

    Sydde liknande för inte så länge sedan och de är absloluta favoriter! Så grattis får jag väl säga både till dig och den som just fått sig ett par nya byxor!

    SvaraRadera