onsdag 25 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Foto: © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

lördag 21 april 2012

Fantastiska små figurer




Ibland har jag lite svårt att ta emot beröm för det jag syr. Många tyger är så fantastiskt fina och ofta tycker jag själv att det är just tygerna som gör plaggen. En av mina absoluta favoritillustratörer, som dessutom ritat väldigt många av de tygerna jag gillar att sy i är Johanna Ahlard. Spana gärna in hennes blogg, hon ritar alldeles fantastiska figurer och har ett otroligt kreativt sinne!

Två fantastiska tyger som just Johanna Ahlard ritat är Znoks drakar och Liandlos rödluvan som bodieserna ovan är sydda i. En beställning med önskemål om bodies i storlek 86. Mönstret är ungefär som det jag sytt mindre bodies i tidigare, dock något något vidare över kroppen då jag själv upplever att lite större barn behöver lite mer rörelsevidd än de riktigt små bebisarna.

Mönster: Eget bodymönster i storlek 86. BV -1. 

Material: Brun jersey med drakar från Znok. Jersey med rödluvantryck från Liandlo. Brun interlock till kantband från Hilco. 
 

fredag 20 april 2012

Små karameller




Det är något med dessa små muddisar. Tycker de är så fantastiskt söta och dessutom ser de väldigt sköna ut. Just de här två ska till en liten bebis som än så länge huserar i en mage. Och innan den kommer ut där ifrån är det tänkt att jag ska hinna sy några till små plagg, men mer om det en annan dag!

Mönster: Eget muddismönster i storlek 56 och 62.

Material: Gula violer från Znok. Blåa elefanter från Strömming. Muddtyg från JNY.

onsdag 18 april 2012

Bytt är bytt!


Byten är ibland bland det bästa som finns. Fick syn på en så fantastiskt fin prylhylla på en väns systers blogg apalsin och blev alldeles kär. Eftersom jag ville köpa hyllan hur som chansade jag och frågade om Siri, som har bloggen, skulle vilja byta den mot något sytt. Tur för mig ville hon det och en klänning i storlek 98 blev bytet. Klänningen är sydd i supermjuk ekologisk bambuinterlock från Strömming och kommer tack vare bambuns egenskaper vara en riktigt skön och sval även under varma dagar. 

söndag 8 april 2012

Aprilerbjudande!

Bilden är klickbar!
I april månad har vi erbjudande på t-shirts för 150 kr i storlek 80-110 cl. Erbjudandet gäller t-shirts med rund ringning i modellen på bilden ovan. Till t-shirts passar jersey bäst, bilder på de tyger som finns hemma för tillfället hittar ni här

Sommar-tröjor!




Fick påfyllning av nya tyger förra veckan. Bland annat så köpte jag ett hemligt tygpaket och i det kom tyget med tandtrollen som jag inte alls gillat när jag sett det tidigare. Men så fick jag även det grönrandiga och det var så himla fint ihop att jag inte kunde låta bli att sy en t-shirt till sonen. Och när det ändå var vit tråd i symaskinen och vitt kantband tillskuret kunde jag inte låta bli att sy en till t-shirt. Gillar kombon med det randiga och hundarna är lite av Rs favorit. Han har en mössa med öronlappar i samma tyg som han nog helst aldrig skulle vilja byta ut. Tycker båda tishorna blev riktigt somriga och fina. Blir helt säkert fler tröjor med randiga baksidor och ärmar, känns som ett koncept som sällan blir fel!

T-shirtmönstret är nytt. Något bredare än det jag sytt t-shirtar i mindre storlekar i och jag har tänkt rita t-shirtar i den här modellen från storlek 92-110. Om det är någon som önskar beställa ännu större får ni gärna höra av er så ska nog det gå och lösa också!

Mönster: Eget t-shirtmönster i storlek 92. 

Material: Tandtroll, hundar och randigt från LiandLo. Vit interlock till kantband från JNY-design. 

måndag 2 april 2012

Bodysuit

 
De där soliga dagarna förra veckan fick verkligen igång sommarlängtan i mig! Sommarplaggen snurrar runt i huvudet, linnen, t-shirts, klänningar.. allt i härliga glada tyger. Ett sommarplagg jag väldigt länge längtat efter att sy är en bodysuit. Längtan började redan förra våren men då kändes mönsterkonstruktionen som ett alldeles för svårt projekt. Tydligen har jag lärt mig ganska mycket sen dess, för när jag nu gav mig på att konstruera en gick det ganska smärtfritt. Ett första försök i djungeltyg har visats på facebooksidan och här kommer ett andra försök efter några små ändringar. Sonen kommer nog använda sin mest som pyjamas, men hade jag fått till ett mönster innan förra sommaren, när sonen var lite yngre, hade han nog fått bo i såna här hela sommaren! Bodysuits går att beställa i storlek 56-98.

Mönster: Eget, bodysuit storlek 92.

Material: Dinosar från Znok-design. Interlock till kantband från JNY-design.