fredag 17 augusti 2012

OmlottisarDet är något med dessa omlottisar! Tycker att det är ett sånt grymt bra bebis plagg och så är de dessutom väldigt roliga att sy. Att sätta i knapparna är en annan historia, blir alltid lika nervös att någon ska hamna fel eller att det ska bli något annat krångel. Någon som känner igen sig?

De här två sydde jag innan sommaren. En vän beställde dem för att ge som present till två små nya bebisar och jag fick helt fria händer. Eftersom jag inte har en aning om mottagarnas smak gjorde jag dem ganska enkla. Några små avvikande detaljer kunde jag inte låta bli, så den bruna fick gula knappar och den gula två röda knappar högst upp. Matchande dregglisar i flera färger fanns det även till båda, men dem har jag visst missat att fota. Lite extra bra känns det också att båda är sydda i väldigt mjuka ekologiska tyger.

Mönster: Eget omlottbodymönster, storlek 62.

Material: Ekologisk jersey med elefanter och bruna ränder från Znok design, ekologisk jersey med lejon från Strömming design. Interlock (tyvärr inte ekologisk) från Tygpyssling. Knappar från 3exter.

3 kommentarer:

  1. När man syr omlottisar får man ju verkligen hålla tungan rätt i mun, både vid kantning och knappning... Men det fixar ju du bra :)

    SvaraRadera
  2. Vår 8 veckor gamla Vera är fantastiskt nöjd med sin gula body med lejon på. Det är extra praktiskt att knäppningen i grenen sitter så långt fram. TACK!

    SvaraRadera
  3. Oh gillade combon på den med elefanterna..supernsyggt =)

    SvaraRadera