måndag 1 juli 2013

SommarlinnenIbland blir jag så inspirerad av färg! Den här gången var det beställningen med det gula linnet med lila kantband som fick igång mig. Kände ett oerhört sug efter att sy något mer med just lila kantband. Och det är ju lika bra att slå till när det ändå finns tråd i maskinen. Det där med tråden höll dock på att bli ett bekymmer. Hittade bara en rulle lila tråd och utan frukost i magen lyckades jag inte klura ut någon lösning. Blev så grymt besviken för jag var ju så himla sugen på att sy med just lila kantband! En frukost senare slog det mig att det kanske funkar med underspolar även i Coverpron. De passade inte riktigt, men ovanpå brickan och en vanlig trådrulle gick det alldeles utmärkt. Resultatet blev de här två linnena, båda i storlek 104, det röda till R här hemma och det gula till en annan liten kille.

Material: Gul ekologisk jersey med lejon köpt hos Strömmingdesign. Världens mjukaste tyg som tyvärr tog slut med den här beställningen (har dock sparat en liten bit som ska bli något till bebisen i magen). De röda ekorrarna kommer från Liandlo och av dem finns det mer kvar. Kantband av mudd från Stoff och Stil.

Mönster: Eget i storlek 104.

2 kommentarer:

  1. ÅH DE GULA LEJONEN! Supersnyggt med lila+gul. Jag har en bit gula lejon och fick nu helt plötsligt en beställning i dem. Jag blev nästan lite ledsen över att behöva använda det till någon annan (samtidigt som jag inte sytt något av dem än, så då får jag väl skylla mig själv, haha)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet precis vad du menar! Vissa tyger är det något särskilt med. Jag har ju till och med sparat undan en liten bit av just lejonen så det finns för ett projekt till för någon här hemma :-)

      Radera