tisdag 27 augusti 2013

Fler velourisar med fickor


Har sytt ganska många velourbyxor med fickor de senaste veckorna. Fler är på g och jag har inte tröttnat, gillar dem snarare mer och mer! De koboltblåa är till lådorna här hemma och var nr 4 (?) i ordningen när jag försökte anpassa mönstret i storlek 104 att sitta riktigt bra även utan blöjor. Ett till försök blev det, men nu är jag riktigt nöjd även med det mönstret. De bästa byxorna har inte fastnat på bild i systemkameran, de finns däremot på instagram. Fast såhär upphängda på en galge är det svårt att se någon skillnad, den måste nog upplevas live! :-)

De andra två är i storlek 80 och 86. De turkosa med gula muddar och gula hjärtan i fickorna är till salu och dyker upp i butiken så snart de är fotade lite bättre. Om någon skulle vara intresserad innan dess är det bara att maila till rufidesign @gmail.com (utan mellanslag).


Mönster: Eget i storlek 80, 86 och 104.

Material: Koboltblå velour från Stoff och Stil, turkos från JNY-design. Blåa hjärtan från Liandlo och gula från Strömming design. Mudd från JNY och Stoff och Stil.

måndag 26 augusti 2013

En färgglad beställning



Jag får ganska ofta höra att mina kläder är unisex och det glädjer mig verkligen. För egentligen syr jag bara sånt jag gillar och eftersom jag gillar färg och tycker barn kan ha alla färger blir det en salig blandning! Den här beställningen tycker jag är ett typiskt bra exempel på kläder som passar precis lika bra till vilket barn som. Alla tröjorna är sydda enligt samma mönster i storlek 86 och ska flytta hem till lilla O.

Material: Röd jersey med hjärtan från JNY design, Ohlssons bonnagård från Liandlo och turkosa får från Strömming design. Mudd till kantband och tröjkant från JNY design och Stoff och Stil. Knappar från 3 exter.

Mönster: Eget tröjmönster i storlek 86.

torsdag 22 augusti 2013

Sommaralster


Här är några saker som syddes under sommarens semesterveckor. Har insett att jag väldigt ofta faller för turkosa eller turkosblåa tyger. Ibland blir jag lite matt för jag vill verkligen fylla på lådorna med alla möjliga färger här hemma, men tydligen är det något i färgskalan som tilltalar mig mycket, för plötsligt har jag köpt på mig några nya turkosa tyger! De här två gillar jag väldigt mycket, inte minst för de fina trycken. Cirkustyget är illustrerat av Ingela P Arrhenius, helt underbart! Och aportyget är illustrerat av Johanna Ahlard som gjort många av mina absoluta favorittryck! Både tröjan och linnet är sydda i storlek 104.

onsdag 21 augusti 2013

Små färgglada karameller!


Den som följer mig på facebook eller instagram kan inte ha missat alla muddbyxor som sytts på senaste tiden! Massa små färgglada karameller! Det hela började ju som ett projekt att fylla på byrålådan här hemma, men växte till projektet att konstruera mönster till muddbyxor med fickor i storlek 62-104 och provsy i alla storlekar. Tänkte att jag skulle passa på att sy slut på lite veloursnuttar som fanns här hemma och samtidigt prova lite olika färgkombinationer. Tycker det är så spännande att se vad som händer när olika färger kombineras med varandra och gillar också utmaningen att komma på så många fina kombinationer som möjligt. Storlek 56-68 blev så här!

Storlek 62 (röd-gula) och storlek 68 (röd-gröna) är till salu och kommer inom kort att hamna i butiksbloggen. Innan dess går det såklart att skicka ett mail om du skulle vilja köpa!


lördag 17 augusti 2013

Påfyllning i byxlådan!


Tillväxten här hemma har varit riktigt god under sommaren. På balkongen växer det så det knakar och nu skördar jag och lilla R smultron och jordgubbar varje dag (lite senare än väntat dock!). I magen verkar tillväxtkurvan också vara bra för magen blir större och större för varje vecka. Dessutom har lilla R vuxit ganska många av sina byxor under sommaren. Det sistnämnda tackar jag särskilt för, blir så glad när det uppstår sömnadsbehov här hemma! R gillar mjuka byxor och särskilt färgglada velourbyxor. Har gjort några små förändringar på mitt mönster för att byxan ska passa bra utan blöja (i de mindre storlekarna finns det plats för blöjor), men ska försöka mig på några små ändringar till för att bli helt nöjd.

Färgerna tycker jag blev super ihop. Velouren är en röd från Stoff och Stil och mudden är gråblå från samma ställe. Tyget i fickorna är från en liten stuv från Michas Stoffecke.

fredag 16 augusti 2013

Turkost + brunt = sant!


Fick en förfrågan om att sy kuddfodral i det fina klövertyget från Liandlo. Att sy kuddar i jersey var verkligen inte det enklaste, men jag tycker slutresultatet blev bra och kuddarna är verkligen fantastiskt mjuka! Det bästa med att prova något som är lite svårt är att det oftast går bättre och bättre för varje gång och det är kul att lära sig nya saker! Dessutom kändes det lite extra speciellt när jag fick veta att beställaren väntar barn i samma månad som jag själv. Är något särskilt med att sy till de där småttingarna som fortfarande huserar i magar. Muddisarna i storlek 62 är sydda i mitt vanliga mönster och tyget är ekologisk jersey från Znok Design och jag hoppas att de ska kunna användas länge!