torsdag 11 juli 2013

Trösthjärtan



Ibland är den här familjen väldigt effektiv, till exempel när alla har en egen liten agenda. Som igår när vi kom hem från sista semesterresan. En timme efter hemkomst var alla väskor uppackade, mat inhandlad och alla leksaker utvräkta och undersökta i barnrummet, maken stod redo med träningskläder på och själv satt jag vid symaskinerna. Trösthjärtana klippte jag ut redan innan resan så de gick snabbt att sy ihop. Och helt vete passade jag på att köpa när vi ändå passerade Saltå Kvarn och fikade, så allt fanns hemma för att få klart dem. Gillar verkligen trösthjärtana och saknade det vi har hemma när vi var iväg på semestern och sonen ramlade på ett bordshörn. Det blev en blodig historia som slutade väldigt bra, men ett litet trösthjärta hade nog varit lättare att få kyla med än de frysvaror vi försökte med. En perfekt liten present med andra ord! Alla hjärtana hamnar i butiken och kostar 50 kr/st + ev. porto 24 kr.

onsdag 10 juli 2013

Väl använda tröjor


Lite har det blivit sytt under våren och det mesta har hamnat på bild innan användning, även om de aldrig nått bloggen. Sonen behövde egentligen inte så mycket påfyllning i lådorna inför sommaren, men några kortärmade tröjor fanns det som tur var behov av. Mönstret är mitt vanliga som jag sytt efter ett tag nu och detaljerna fick tygerna stå för. Tygerna är ekologiska och tröjorna väl använda under sommaren.

Material: Rosa vespor på gul botten, jersey från Nosh design köpt genom Strömming Design. Kantant med svart mudd från Stoff och Stil. Sjörövarmönstret och det brunrandiga är båda jersey från Znok Design.

tisdag 2 juli 2013

Uppdatering av tyglagret!

 

Tyglagret har växt trots att jag under våren inte varit lika aktiv när det gäller att sy. Och eftersom bloggen helt varit lämnad åt sitt öde har inga av de nya tygerna hamnat i tyglagret. För ens nu! Äntligen finns även de nya tygerna under fliken tyger här på sidan. De allra flesta är i jersey, några dock i 100 % bomull vilket gör att de är mindre stretchiga (det står under de tyger det gäller) och många är till min glädje också ekologiska! Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör! 

Min plan är att rensa lite bland de äldre tygerna som legat på hyllan ett tag. Så om ruvar på en beställning i något tyg som funnit med ett tag, hör av er så sparar jag istället för att sälja! 


måndag 1 juli 2013

Sommarlinnen



Ibland blir jag så inspirerad av färg! Den här gången var det beställningen med det gula linnet med lila kantband som fick igång mig. Kände ett oerhört sug efter att sy något mer med just lila kantband. Och det är ju lika bra att slå till när det ändå finns tråd i maskinen. Det där med tråden höll dock på att bli ett bekymmer. Hittade bara en rulle lila tråd och utan frukost i magen lyckades jag inte klura ut någon lösning. Blev så grymt besviken för jag var ju så himla sugen på att sy med just lila kantband! En frukost senare slog det mig att det kanske funkar med underspolar även i Coverpron. De passade inte riktigt, men ovanpå brickan och en vanlig trådrulle gick det alldeles utmärkt. Resultatet blev de här två linnena, båda i storlek 104, det röda till R här hemma och det gula till en annan liten kille.

Material: Gul ekologisk jersey med lejon köpt hos Strömmingdesign. Världens mjukaste tyg som tyvärr tog slut med den här beställningen (har dock sparat en liten bit som ska bli något till bebisen i magen). De röda ekorrarna kommer från Liandlo och av dem finns det mer kvar. Kantband av mudd från Stoff och Stil.

Mönster: Eget i storlek 104.