måndag 28 januari 2013

En färgglad beställning

 
 
Tycker alltid att det känns lite speciellt att färdigställa en beställning, vika ihop kläderna och se dem tillsammans. I den här beställningen fanns förutom de två tröjorna och klänningen också ett par velourbyxor som skymtar på sista bilden. Typiskt nog hade jag missat att fånga dem med vanliga kameran så de finns inte med i collaget. Ni som följer rufi på facebook har fått se dem där istället.
 
Den första tröjan har båtringning och kantbanden fortsätter ut på axlarna. Om någon blir sugen på att prova själv finns en tutorial här. Nästa tröja och klänningen har farfarsknäppning. Jag brukar oftast göra farfarsknäppning med avvikande färg på själva knäpplisten, men till de här tygerna tyckte jag det skulle vara snyggt med samma tyg i knäpplisten som på hela klänningen/tröjan. Någon gång ska jag lära mig göra farfarsknäppning utan knäpplist också, sån där man kan ha en avvikande färg innanför.
 
Material: Krokodilen i bilen och Ekkor´n satt i granen från Liandlo. Jersey med vintermotiv från Znok Design. Velour från JNY design. Mudd från stoff och stil.
 
 


söndag 27 januari 2013

Ränder på både längden och bredden



Blev alldeles kär i det här tyget så fort jag fick se det, alltså tyget med tvättbjörnarna. Det där med stammarna som bildar ränder på längden tycker jag är riktigt snyggt och så är ju tvättbjörnarna så söta! För visst är det väl tvättbjörnar på tyget? Funderade först på att ha samma tyg även till ärmarna, men det blev väldigt randigt, tyckte det smalrandiga lugnade ner intrycket lite. Samma tyg till kantband i halsen blev en snygg detalj. Blir sugen på att prova på fler plagg!

Annars är jag nästan allra mest nöjd med att det just nu funkar så bra att sy coversöm med tre nålar. Det krånglade så mycket ett tag att jag gav upp. Har precis börjat våga mig på det igen och nu funkar det!

Mönster: Mitt vanliga tröjmönster med rund ringning, storlek 98.

Material: Jersey från Lillestoff köpt hos Znok Design.

lördag 26 januari 2013

Klänning med fickor


Har sett så många fina klänningar med fickor på andra bloggar och blivit väldigt sugen på att prova själv. Så när vi skulle på 4 års kalas passade jag på. Sonen hade valt ut ett tyg med grävskopor (som också skulle blivit väldigt snyggt som klänning), men jag kunde inte låta bli tyget med aporna. Eftersom J som fyllt år är en superklättrare kändes det som tyget skulle passa perfekt. Ärmarna fick bli korta då hon ändå går utan kläder inomhus så här års. Senast igår satt hon i bara underkläderna bredvid mig i soffan, själv satt jag och småfrös fullt påklädd med både linne, klänning, kofta och filt! Blev väldigt nöjd med resultatet, det gör verkligen mycket med detaljer som fickor. Modellen känns också väldigt bra, funkar som klänning nu och när den börjar bli kort som tunika/tröja.

Mönster: Eget, samma grund som tröjorna jag brukar sy, men utställd. Storlek 92.

Material: Jersey, fem små apor, från Liandlo. Rödrandig jersey från samma ställe. Mudd till kantband från Stoff och Stil.


Nytt i butiken


Inför julmarknaden i december sydde jag en massa nya kläder. Väldigt mycket hittade nya ägare men en del söker fortfarande. Har inte hunnit uppdatera butiken tidigare med dessa men idag fyller jag på. Allt i butiken finns för omgående leverans! Butiken hittar du här: rufidesignbutik.blogspot.com

måndag 14 januari 2013

Nya tyger!


Inte för att jag behöver några nya tyger, hyllorna är överfulla sen länge. Utan för att de är så himla fina så fick de här flytta hem till mig. Alla fyra från Liandlo. Elefanterna på spindeltråd har jag haft hemma tidigare och bland annat sytt den här filten i. De andra tre är nyheter för rufi.

God fortsättning!



Och gott nytt år och god jul alldeles för sent! Önskar att jag kunde göra en årsberättelse med bilder, älskar att titta på såna själv. Men tyvärr försvann nästan alla årets bilder när datorn kraschade så bättre lycka nästa år med det! Snart kommer nya bilder från året men först två syskonmatchningar som jag sydde lagom till jul.

Omlottbody i storlek 62 och kortärmad klänning i storlek 92, sydda i Bäbä från Liandlo.
Farfarströja i storlek 92 och klänning i storlek 110, sydda i krokodilen i bilen också det från Liandlo.