tisdag 29 november 2011

Marknadshelg och julklappar



I helgen har rufi stått på julmarknad. Hela helgen höll julmarknaden på och när väderrapporterna siade regn och storm var jag väldigt glad att det var inomhus vi skulle stå. Marknaden var riktigt mysig och många kom förbi och kikade på rufi-kläderna och gladde mig med sina kommentarer!

Tusen tack till alla er som kom förbi i helgen!

Jag skulle inte vilja säga att jag haft så mycket julkänning tidigare, men efter lite julpyntande, en adventsfika och snöfall på söndagskvällen tycker jag ändå att det känns lite närmare än tidigare. Om inte annat så märks det på alla julklappsbeställningar som trillat in. Väldigt roligt att jag får vara med i julklappsplaneringen! Ni som inte fått ordentliga svar på era mail, det kommer, nu efter julmarknaden är det fullt fokus på beställningar igen. För er som fortfarande funderar på att beställa något vill jag bara förvarna om att det kan komma ett beställningsstopp om jag känner att det börja bli mer beställningar än jag hinner med mellan jobb och familj.

Ett tips kan även vara att ta en kik i butiksbloggen som är uppdaterad med massa nytt!

torsdag 10 november 2011

Fleecefodrat utan elektriskt hår!


Fleecefoder är ju lite hopplöst om man har lite längre hår, håret blir elektriskt och står åt alla håll när mössan åker av. Än så länge har inte vi stött på det problemet med R eftersom han knappt har något hår, men han verkar ändå inte gilla fleecefoder just nu. Så för att slippa dessa bekymmer har jag börjat sy mina fleecefodrade mössor i vanliga modellen med fleecen som ett mellanlager istället för foder. Fick tipset i en facebooksgrupp jag är med i och det var ägarinnan till bloggen Onomak som kläckt idén. Fleecen jag fodrar med är supertunn så mössan känns fortfarande väldigt smidig.

Tycker drakarna är så otroligt söta och vet inte om den här färgställningen har fått synas så mycket på bloggen. Gillar verkligen färgerna och tror att mössan kommer göra succé här hemma. Dessutom matchar den ju väldigt snyggt till R:s vantar. Vantarna syddes för ett tag till och mer info kommer om tumvantar senare, måste göra några småförändringar på mönstret först.

Mönster: Egna, baggy mössa i storlek 52/54, tumvantar strl 1-2 år.

Material: Gröna drakar från Znok-design.

PS. Mössorna med öronlappar kommer även fortsättningsvis fodras som tidigare, dvs yttertyg i jersey och foder i fleece.


måndag 7 november 2011

En beställning med många små djur.




Tycker det är så roligt med alla beställningar som trillat in på sistone. Dels för att det är så fantastiskt roligt att sy men också för att det är så spännande att se hur alla väljer. Här kommer ännu en väldigt välmatchad beställning. En tröja med farfarsknäppning i djungeltyget, kantad med mörkbrun interlock. Och en mössa med öronlappar och knyt med matchande dregglis, rött fleecefoder i båda. Jag känner mig nöjd, så nu håller jag mina tummar för att lilla L som ska bära kläderna också kommer gilla dem!


onsdag 2 november 2011

Body - nyhet hos rufi!

 

Vägen från tanke till färdigt plagg är ibland lång! Precis så har det varit med den här bodyn. Efter många tankerundor, mönsterritande och provsömnad är den i alla fall äntligen klar! Den här bodyn är sydd i storlek 68 (dock råkade jag sy i fel storlekslapp..). Modellen är ganska långsmal med lite extra utrymme för små ben. När R var liten tyckte jag nämligen att alla bodys satt åt runt benen istället för att följa ljumsken uppåt. Knäppningen i grenen sitter ganska högt för att underlätta vid byten av små sprattlisar. Halsringningen går självklart att variera, kuvertöppning som den här eller varför inte farfarsknäppning som tröjorna jag sytt tidigare. Ser fram emot att sy många fler såna här små godingar!

Mönster: Eget, storlek 68.

Material: Tyg "Rödluvan" från LiandLo, kantband mörkbrun interlock från JNY-design.

tisdag 1 november 2011

Små små byxor


Det är något med att sy riktigt små kläder. Det känns alltid speciellt med nyfödda och kanske därför det känns lite särskilt att sy dessa småttingar. Muddbyxorna i storlek 56 är sydda i tyget Hej sa Petronella från LiandLo och tightsen i storlek 62 är sydda i det bruna draktyget från Znok-design. Riktigt höstiga båda två, även om jag tycker att brunt och rött är färger som verkligen gör sig året om!