måndag 26 september 2011

Höstnyhet!

Fleecebyxor kanske inte låter som det roligaste plagget, men det finns inget plagg som inte ett par fina muddar muntrar upp! De här är sydda i microfleece med tunna långa muddar nedtill. Tanken är att mudden ska få plats i ett par stövlar utan knögel, samtidigt som de blir fina uppvikta. Mudden upptill är också lite extra hög för att värma skönt om magen. Med andra ord är det även ett par byxor som kommer vara användbara under en lång tid. Just det här paret ska till en liten smalis som slutat med blöjor sen ett tag tillbaka. Har förändrat mönstret lite då jag tidigare sytt byxor med blöjmån. Har inte fått äran att se dem på ännu, men jag tycker det ser lovande ut inför premiärprovningen!

lördag 24 september 2011

Turkosa toner






Hade blå tråd i symaskinen så jag passade på att sy några dregglisar i turkosa toner. Blev även två andra när jag var i farten. Dregglisar tycker jag är ett sånt bra plagg, särskilt när man har en liten som dreglar mycket, men även när dreglaren blivit lite större men behöver något som värmer halsen när det börjar bli lite kyligare ute. Våran lilla dreglare har dock en stor samling dregglisar så just de här hamnar i butiken.

fredag 23 september 2011

Små vantar för små händer


 Fick en beställning på två små vantar utan tumme, gärna med snöre att dra genom jackan. Eftersom jag tidigare sytt utan snöre passade jag på att utveckla vantarna lite. Hade precis läst en superbra beskrivning på en blogg (tyvärr hittar jag inte tillbaka just nu, när jag gör det kommer en länk), som jag återigen spanade på och så la jag till snöret. Vips blev det vantar med snöre utan sömmar på insidan. Varma och sköna för små händer. Och framför allt så är de ju så fantastiskt söta!! 

Mönster: Eget i storlek 0-9 månader.

Material: Hjärtan från LiandLo, moln från JNY-design, mudd från JNY och Stoff och Stil och fleece till fodret från Stoff och Stil.

måndag 12 september 2011

Drakdress



Tycker tyget med drakar är så fantastiskt fint. Och fina tyg blir ofta väldigt fina som tights, så även drakarna! Har insett att jag syr väldigt mycket mönstrat till R så den här gången blev det en matchande enfärgad tröja till. Ibland är det enkla det bästa, i alla fall om ni frågar min make som tycker att just tröjan är det snyggaste jag sytt och önskar en egen. Själv gillar jag mest att tröjan är så mjuk, sköna kläder är ju ett måste för småttingar. Min lilla modell R verkar ganska nöjd han också och letade fram en stjärnmössa lagom till fotograferingen. 

måndag 5 september 2011

Röda kanter


Har sytt många muddbyxor på sista tiden. Här kommer två par med röda muddar. De gröna med glada djur i storlek 62 finns till salu i rufi design butik. Igelkottsbyxorna är en beställning i storlek 68. Gillar verkligen de röda muddarna, tänk att man kan bli så glad av lite färg!