måndag 29 augusti 2011

Hjärtan på rad


 Fortsätter på hösttemat med en långärmad tröja. Har utgått från mitt t-shirtmönster men ritat med lång ärm. Den här tycker jag blev lite för smal i ärmen, så nästa gång blir den något bredare. Gillar dock att tröjan överlag är ganska smal i modellen. Har dessutom blivit väldigt förtjust i det här med farfarsknäppning. Men till nästa tröja ska jag nog prova någon ny variant, får se vad jag kan hitta på tills dess.

Mönster: Eget i storlek 86.

Material: Tyg med hjärtan från LiandLo, mudd från JNY-design och interlock från en stuvbit med okänt ursprung till kantband.

fredag 26 augusti 2011

Höstmössor


 Jag fortsätter bloggandet om obloggade saker. Här kommer några nyligen sydda höstmössor. Lite blandade storlekar, 44/46, 48/50 och 52/54 gömmer sig bland fotona. Dino- och deertyget är från Znok-design och tyget med bilarna och traktorerna från Liandlo. Tycker mössor är så bra, en fin mössa kan verkligen lysa upp i höstmörkret!

torsdag 25 augusti 2011

Muddbyxor


 Har sytt några muddbyxor på senaste tiden som inte hamnat i bloggen, inte för ens nu när de dyker upp allihopa på en gång. Byxorna i det vita tyget med blå klöver är i storlek 62, de övriga är i storlek 68 och alla är sydda efter mitt vanliga muddbyxemönster. Djungelbyxorna är till två små kusiner som är på jäsning. Det ena paret är sydda i stretchfrotté. Måste passa på att rekommendera just det tyget till byxor till småttingar, det är så fantastiskt mjukt!

Förutom att visa byxor tänkte jag berätta att jag börjat på ett nytt jobb. Jag syr fortfarande på beställning men det kan ta lite längre tid än vanligt innan jag svarar på mail. Jobbet är väldigt spännande och det är så mycket som jag vill lära mig så jag kommer hem helt slut om kvällarna. Jag räknar med att det fortsätter så ett tag och då tror jag sy kan vara den perfekta avkopplingen på kvällen!

tisdag 9 augusti 2011

Vantar


 Är verkligen roligt att sy just nu men några väldigt sociala kvällar har gjort att det inte funnit så mycket tid till just att sy. Igår kväll hann jag iaf med att sy ett par vantar. Tycker fortfarande att allt blir lite extra fint med mina lappar. Får se när den här förälskelsen släpper, känns som det kan dröja ett tag..

Vantarna finns till salu i rufi design butik.

måndag 8 augusti 2011

En liten present


 En liten ny bebis har tittat ut och som välkommen till världen present fick hon ett par muddbyxor i strl 62. Blir lika glad varje gång jag får sy i min nya lapp i ett plagg och den här gången matchade mudden väldigt fint med lappen. Tyget med elefanter köpte jag för att sy något till R när han var liten. Tyget är så mjukt och fint och passar därför utmärkt till små sötisar som I.


lördag 6 augusti 2011

Filtar och rufi designs nya märklappar!


 Nu är filtarna från tjuvkiken klara. Gillar som sagt att få improvisera lite med broderiet och tycker att det blev riktigt bra resultat på båda filtarna. På den gula med moln gjorde jag en lite större applikation med tyg som matchar baksidan och på filten med elefanterna tog jag ett moln från ett annat tyg för att broderiet skulle synas ordentligt. Det som kändes som det blev pricket över i:t var att jag fick sy på en sprillans ny rufi design lapp! De kom i fredags alldeles nyvävda och fina. Det är Hanna som har bloggen Space Age Design som hjälpt mig att rita den, om jag får säga det själv, sjukt snygga loggan!


 

tisdag 2 augusti 2011

Födelsedag!



 Idag fyller världens finaste lilla kille 1 år! Det ska firas hela dagen lång. Så igår förberedde sig den lilla familjen efter bästa förmåga, pappan bakade bullar, sonen sov sin skönhetssömn och jag sydde en födelsedagspresent. Jag har så många fina tyger hemma just nu så det var lite svårt att välja ett. För någon vecka sen sydde jag en annan t-shirt till R i jurassictyget, men den blev så konstig så den kommer slaktas till en mössa istället. Men tyget är ju så fint så jag bestämde mig för ett nytt försök med förhoppning om en t-shirt som går att använda..!

På senaste tiden har jag försökt lära mig något nytt för varje plagg jag syr. Den här gången ville jag prova att sy ett sprund. Med hjälp av Pyssellyckas beskrivning blev det riktigt bra. Till nästa gång ska jag bara mäta lite bättre innan jag sätter dit tryckknapparna. Mitt ögonmått är visst inte helt perfekt vilket resulterade i att knappslån blev lite bullig precis längst ned. Kanske att jag skulle vilja ha ärmarna något kortare också, men än så länge är tröjan egentligen lite stor för R så jag får utvärdera vidare framöver.

Mönster: Eget i storlek 86. Rörelsevidd +5.

Material: Jurassicjersey från Znok och mörkbruna kantband i interlock från JNYdesign.



 

måndag 1 augusti 2011

Fler nya tyger!

Har shoppat en del nya tyger på sista tiden. Här kommer bilder på sista laddningen. Får inte riktigt till ljuset på bilderna, så ni får lita på att de är finare än på bilderna! Men nu får det vara nog med tygshopping på ett tag, i alla fall tills lite av det inköpta är uppsytt, börjar nämligen bli lite trångt i skåpen...






Mer info om tygerna finns under tygfliken!