onsdag 20 april 2011

Boar


 Om det går att boa för någon annans räkning kan man nog säga att det är det jag gör. Eller underlättar efter en badrumsommöblering. Några vänner fick ett badkar för ett tag sen och då åkte deras badrumsskåp ut. Nu väntas en ny bebis och då behövs det en förvaring för alla blöjor och tvättlappar och lite annat som hör till. Så jag fick i uppdrag att sy ett blöjfodral. Vi hade själva samma blöjproblem för ett tag sedan och då sydde jag ett blöjfodral efter Gekkos beskrivning som sedan ett tag tillbaka hängt på vår badrumsdörr. Mycket praktiskt att få bort alla blöjor och på en plats som annars inte utnyttjas till något särskilt. Jag hade redan då en tanke om att det vore bra med fickor för tvättlappar, men det blev inte av.

Nu har jag modifierat Gekkos mönster lite och lagt till fickor för tvättlappar (en för skummisar och en för pappers) och en ficka med två fack för krämer eller något annat smått. För att fodralet ska vara tvättbart har jag även valt att sy med öljetter som upphängningsanordning istället för galge.

Mönster: Modifierat med inspiration av Gekko.

Material: Bomullstyg från Ikea till både foder och yttertyg. Öljetter från Ohlssons tyger. Vaxduk från Stoff och Stil som foder i fickorna.



 

söndag 17 april 2011

Muddisar


Nu, äntligen, är jag klar med mudd-byxmönstret i några fler storlekar. De gula är i storlek 62 och de bruna i storlek 68 och är båda till salu. Har även sytt ett par röda på beställning i storlek 80. Gillar molntygerna så mycket, blir alldeles glad av att sy i de fina tygerna!

 

 På tal om tyger har jag även köpt lite nya tyger som passar bra till mössor. Lilla R har nästan vuxit ur sin mössa med öronlappar och dessutom börjar den bli väldigt varm med sitt fleecefoder, så han fick en ny i klövertyget istället. De andra nya tygerna är det blå och rosa med vita hjärtan.








torsdag 7 april 2011

Mera moln och mössor med öronlappar


Arbetet med att storleksgradera byxmönstret fortsätter. Går inte så snabbt framåt, men jag försöker ta tillvara de småstunder jag har. Här är ett par muddbyxor i storlek 80. Lilla R fick prova för att kolla så storleken stämmer och det tycker jag den verkar göra. Mudden går att vika i både midja och benslut och byxbenen är lite extra långa som växtmån.  
 
Har även jobbat lite med mönstret för mössan med öronlappar. Fick en beställning på en i storlek 48/50 så jag behövde rita ett nytt mönster. Den här gången ville beställaren ha olika tyg på in- och utsida vilket gör att mössan är helt vändbar med två olika mönster. Jag sydde även upp en i storlek 44/46 för att kunna jämföra med den större, den finns till salu (se flik ovan) om någon är intresserad.